10 januari 2009

Årsresumé 2008!!!

Bazzil Champion Fina killen med sina tjusiga rosetter

2008 har bjudit på massor av glädje vad gäller hundarna! Vi har inte ställt ut så mycket som föregående år men några utställningar har det blivit :-)


En ny liten familjemedlem så dagens ljus nere i Mörarp den 6 februari och i början på april så flyttade hon hem till oss i Göteborg.
Välkommen lilla Sot "Whiteboard's Knockout"!!!

Utställningsåret startade som vanligt med MY DOG här hemma i Göteborg.
Det var endast Bazzil som ställdes, tyvärr inga lysande resultat men självklart 1:or båda dagarna!

I början på Maj så startade då våren och sommarens utställningar med SKK's utställning i Larv, strax utanför Skara. Vi var ute efter Bazzil's sista cert inför championatet men tji fick vi. En 1:a och en 4:e plats i konkurrensen i en stor öppenklass.

I slutet på Maj stack nästan hela familjen i väg till Arboga och Årets Border. Bazzil lämnades dock hos mina föräldrar för han skulle ställas på SvTek's utställning I Tånga Hed.
Inte heller denna utställning bjöd på ett championat för Bazzil's del.


Vad gäller Årets Border så var det första utställningen för Cosmo efter hans operation och han placerade sig som en av 7 utplockade championhanar i en stor championklass (18st)! Jag var superglad och nöjd!!!För lilla Sot fattades det 6 dagar för att hon skulle kunna vara med i Valpklass 4-6mån (typiskt) men vi får ställa henne nu under 2009!

I mitten på Juni så var det då dags för SKK's utställning I Vänersborg och domare var Carl-Gunnar Stafberg, som gett Bazzil ett cert i sept -07, och jag kände att det ska vara nu eller aldrig som det ska ske :-)Bazzil vinner sin klass, öppenklasshanar, under stor konkurrens. Sedan så tar han hem det hela...han blir BH-1 med CERT och även då SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION!!! Jippi hurra!!!!
Det slutar sedan med att han blir BIR!!!

I Juli bestämmer jag mig för att låta både Cosmo och Bazzil ställa ut på SKK's utställning i Tvååker. Bazzil ena dagen och Cosmo den andra. Det slutar med att Bazzil blir BH-1 och BIM och Cosmo blir BH-1 BIR!!! Det var roliga dagar :-)

I Augusti så går Västkustbordern av stapeln och Sot får då entra ringen i valpklass 6-9 mån. Det slutar med att hon blir BIR valp!Bazzil går in som enda championhane och han bli sedan BH-1 och BIM!

I September så åker vi till Öland för att ställa ut på SKK's nationella utställning på Böda Sand.
Cosmo och Sot är anmälda och Sot blir BIR valp 6-9 mån. Cosmo går in som 1 av 2 championhanar men får inte ens CK och det tar udden utav det hela.
Vi går tillbaka till husbilen och känner väl att OK vi får väl gå in i finalringen med Sot för Bästa Valp men tar inte ens med oss kameran för det blir väl som vanligt...snabbt in och snabbt ut...MEN...jösses så det slog fel...
Domaren för dagen var Nina Karlsdotter och vi vet väl alla att hon känner till Borderterrier ganska så bra.
Sot gick in och skötte sig toppenbra i finalringen och när domaren började plocka ut och tacka av en första omgång så var vi kvar...jösses...vi fick visa oss en gång till och sedan så är det dags för sista gallringen...och vi är kvar även denna omgång!!!
Jag tittar mig då omkring och ser att det är bara 5 hundar kvar, vi blir alltså sämst BIS-5, jösses!1 och 1 placeras hundarna och till slut är det bara jag med Sot och en kvinna med en Veteterrier.Så ropar då speakern upp att dagens bästa valp är den lilla BORDERTERRIERN!!!

Jezuz....EVIG LYCKA!!!

Tänk att denna lilla toka är sååå bra!

Inte nog med detta så när det i November är dags för Sot att debutera officiellt i juniorklass, även denna gång för domaren Nina Karlsdotter, får hon CK och blir BT-5 och BIR junior. Hon går sedan in i finalringen i klassen Bästa junior och blir då BIS-3 Junior!!!!!! för domare Pia Lundberg.Vilken debut för denna lilla pärla!

Sedan så är utställningsåret slut för oss och vi lutar oss tilbaka och längtar efter säsongen 2009!

Älskade lilla fina Sot

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar